VERTROUWENSPERSOON AANGESTELD

Onze vereniging heeft als vertrouwenspersoon aangesteld de heer Eef Krabbendam.

De Vertrouwenscontactpersoon
Vele verenigingen en alle - bij NOC*NSF aangesloten – sportbonden hebben een vertrouwenspersoon.
Vertrouwenspersonen fungeren als eerste opvang voor leden (sporters, ouders van sporters, toeschouwers, kaderleden, vrijwilligers, bestuur) met een klacht of vraag bij grensoverschrijdend gedrag.
Ze bieden een luisterend oor, geven raad en verwijzen door voor geschikte hulp.
De Vertrouwenspersoon is op de hoogte van de mogelijkheden die er zijn om hulp te krijgen.
Daarnaast adviseren en stimuleren ze hun vereniging om eventuele preventieve maatregelen te nemen.

Het bestuur van onze vereniging heeft besloten dat leidinggevenden en een ieder die met kinderen in contact komt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) moet hebben voor hij/zij een functie kan bekleden bij onze vereniging. Verschillende leidinggevenden hebben inmiddels de aanvraag ingediend.
Wat is een VOG
Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een verklaring waaruit blijkt dat uw gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie in de samenleving.
Als iemand een VOG aanvraagt, wordt er onderzoek naar het justitiële verleden van die aanvrager gedaan.
Men krijgt in ieder geval een VOG als er geen strafbaar feit is gepleegd dat relevant is voor de betreffende functie.